Ons duurzaamheidstraject

Deze planeet is een gedeeld rijkdom en een gedeelde verantwoordelijkheid. Bij OtterBox hebben we concrete stappen genomen om onze impact te verminderen en onze processen en zorg voor de planeet te verbeteren. Niet omdat we moesten, maar omdat het het juiste is.

Onze toewijding

Als onderdeel van onze toewijding aan de samenleving, onze mensen en de planeet, maken we gebruik van EcoVadis, de wereldleider op het gebied van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, om onze prestaties te beoordelen en te begrijpen waar we kunnen verbeteren en een grotere impact over de hele wereld kunnen maken.

EcoVadis

De EcoVadis-beoordeling omvat 21 duurzaamheidscriteria verspreid over vier kernthema's: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

In onze laatste beoordeling, die in februari 2024 werd afgerond, heeft Otter Products een 'Committed'-badge verdiend, die onze vooruitgang op het gebied van duurzaamheid aantoont.

Intern

Onze eerste inspanningen richtten zich op het gebied waar we de meeste controle over hebben: onze interne acties. Na een uitgebreide, interne audit van onze praktijken hebben we afval geïdentificeerd en geëlimineerd, van de pauzeruimte tot het pakhuis en de boardroom. Bijvoorbeeld: onze Otter Products-distributiecentra recyclen nu meer dan 80% van het afval dat zij produceren, waardoor in 2023 meer dan 225.000 kilo niet op afvalhopen terechtkwam.

in house

We hebben ook actie ondernomen om onze voetafdruk op het gebied van afval van batterijen, afgedankte elektrisch en elektronisch apparaten (AEEA) en verpakking binnen onze regio's te minimaliseren in overeenstemming met het milieubeleid van de EU. Otter Products draagt bij aan verschillende recyclingnalevingsprogramma's en we verbeteren constant onze uitgebreide verantwoordelijkheid voor producenten. [Meer informatie over de samenwerking binnen onze nalevingsprogramma's vindt u hier]

In de producten

We verdienden onze reputatie door het bouwen van betrouwbare telefoon- en tabletaccessoires die lang meegaan en tegen een stootje kunnen; zonder in de prullenbak te belanden. Op dit moment wordt ongeveer 50% gerecycled van de kunststoffen die in onze meest populaire hoezen worden gebruikt.

 4.6 million pounds of recycled content

We schatten dat tegen het einde van 2023 we meer dan 2 miljoen kilo gerecycled materiaal hebben hergebruikt.

virgin plastic processing

En dit blijft maar stijgen. Het gebruik van gerecyclede materialen heeft nog een voordeel; het verlaagt koolstofemissies met ten minste 30% ten opzichte van de verwerking en productie van nieuw kunststof1.

reduce pollution

Er zijn veel manier om onze impact te beperken en we moesten een keuze maken: gaan we voor compostering en kiezen we de recyclingsroute? Bij compostering is er het voordeel op de korte termijn dat er niet per se meer afval is. Maar voor het afbreken zijn er nieuwe materialen vereist voor de productie en industriële compostering. Wij geloven dat er een alternatieve oplossing is om te helpen verontreiniging te verminderen. Door het produceren van telefoonhoezen met behulp van gerecyclede materialen is er een langdurige impact door bestaande materialen uit de omgeving te halen, en ze zo een tweede leven te geven.

In de verpakkingen

Wat er in onze gerecycled telefoonhoes zit, is belangrijk. Hoe ze verzonden worden is net zo belangrijk. Daarom hebben we onze retailverpakking opnieuw ontworpen om bijna al het plastic te vervangen door materialen die volledig recyclebaar zijn en klaar zijn voor uw recyclingbak thuis.  

sustainable phone cases

De manier waarop we onze producten op de planken krijgen is ook veranderd; onze nieuwe verpakking neemt veel minder ruimte in op een transportpallet. Hierdoor kunnen we meer telefoonhoezen, screenprotectors, opladers en kabelproducten in een keer vervoeren, wat weer transportemissies verlaagt.

In de toekomst

Er is geen enkel einddoel voor het maken van duurzame telefoonhoezen, geen getal dat we proberen te bereiken. Er zijn altijd manieren om te verbeteren. En dat is onze focus. Vragen blijven stellen over hoe we slimmer kunnen fabriceren, met een lichtere voetafdruk, om een groener merk te zijn. Voor ons en voor jou.

1https://stanfordmag.org/contents/the-link-between-plastic-use-and-climate-change-nitty-gritty